Anadolu'nun Mirası
Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen sebzelerin, güneş sıcaklığıyla kurutulup özenle harmanlanmasıyla ortaya çıkan tarhana, yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur. Her kaşığında, Anadolu'nun zengin kültürünü ve mirasını bulacaksınız.
Alerjen uyarısı
GLUTEN VE SÜT ÜRÜNLERİ İÇERİR!
KURU VE SERİN YERDE MUHAFAZA EDİNİZ!
Hazırlanışı:
Bir kişiye bir çorba kaşığı tarhana olmak üzere tencereye koyunuz.Her kaşık tarhana için 1.5 su bardağı su ilave ediniz. 15 Dakika hafif ateşte karışıtırarak kaynatınız. Üzerine yağ ilave ederek servis ediniz.
İÇİNDEKİLER
BUĞDAY UNU %73.01 |
YOĞURT %11.17 |
BİBER SALÇASI %7.24 |
DOMATES SALÇASI %4.26 |
MAYA %1.55 |
SOĞAN %1.09 |
TUZ %1.68 |
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
100GR İÇİN ;
ENERJİ 1575KJ/377KCAL |
YAĞ 3.2GR |
-DOYMUŞ YAĞ 1.2GR |
-TRANS YAĞ 0 GR |
KARBONHİDRAT 73.3 GR |
-ŞEKERLER 4.1 GR |
LİF 5.8GR |
PROTEİN 14.8 GR |
TUZ 3.4 GR |